Ανοικτά Πανεπιστήμια

Τα Ανοικτά Πανεπιστήμια – αγγλική ορολογία Open Universities- είναι ιδρύματα στα οποία η εκπαιδευτική διαδικασία παρέχεται εξ αποστάσεως και επικεντρώνεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο υλικό που είναι διαθέσιμο σε πολλές μορφές (έντυπη, οπτικοακουστική και ηλεκτρονική). Η όλη οργάνωση στηρίζεται πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια του οποίου προβλέπονται η αυτομελέτη, η αυτοαξιολόγηση, οι ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις, οι τηλεδιασκέψεις, οι γραπτές εργασίες κ.λπ.
Κάθε Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει τις δικές του διαδικασίες εισαγωγής και διαμορφώνει ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών. Στους κανονισμούς αναφέρονται οι υποχρεώσεις τόσο των εκπαιδευόμενων όσο και των εκπαιδευτών καθώς και το ύψος της συμμετοχής των εκπαιδευόμενων στις οικονομικές δαπάνες των σπουδών τους.
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) συμπλήρωσαν το κενό που υπήρχε για ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε ενήλικες, εργαζόμενους ή/και οικογενειάρχες φοιτητές. Η εκπαίδευση στο ΕΑΠ και στο ΑΠΚΥ παρουσιάζει ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στα υπόλοιπα ΑΕΙ. Συγκεκριμένα οι περισσότεροι φοιτητές είναι εργαζόμενοι ή/και οικογενειάρχες και δεν έχουν όλο τον απαιτούμενο χρόνο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος μελέτης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δυσκολεύονται να εκπονήσουν τις εργασίες που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Επίσης, πολλοί πρωτοετείς φοιτητές, έχοντας απομακρυνθεί από τα εκπαιδευτικά πράγματα, χρειάζονται κάποια εισαγωγική προετοιμασία για υπενθύμιση βασικών εννοιών που διδάσκονται στο Λύκειο και είναι απαραίτητες για την κατανόηση των πανεπιστημιακών μαθημάτων.
Στα παραπάνω βέβαια προστίθενται και οι αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν από τη φύση τους οι Πανεπιστημιακές σπουδές.
Συγκεκριμένα, η στήριξη που προσφέρει η Intered Πετρούπολης είναι:
ιδιαίτερα μαθήματα ή μαθήματα σε γκρουπ σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή
εργασίες ΕΑΠ και ΑΠΚΥ και υποστήριξη φοιτητών στα πτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών παρέχοντας τους σημειώσεις, λυμένες ασκήσεις, παλιά θέματα εξετάσεων λυμένα, περιλήψεις βιβλίων.

Σχετικά με εμάς

Στην intered δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε ένα από τους σπουδαστές μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι & θα εκπαιδευτούν σωστά.

Links

  •  Ecdl
  •  Cambridge Vellum

Στοιχεία Επικοινωνίας

28ης Οκτωβρίου 1
13231 Πετρούπολη
Τηλ.: 210 5060894

Facebook

© 2017 Intered Πετρούπολης. All Rights Reserved. Designed By Openzstore